Начало За лекари
Проф. д-р Виолета Димитрова
Коментари
Акушер-гинеколог
платен преглед
Запази час
МЦ Фемина/Гинекология
София, ул.”Дунав” No 47
Контакти

МЦ Фемина/Гинекология

София, ул.”Дунав” No 47

Уебсайт:https://mcfemina.com
Мобилен телефон:+359 88 903 0595
Работен телефон:+359 2 983 3020
Застрахователни компании, с които работя
ДовериеЕвроинс
Биография
Завършва Медицинския факултет на МУ – София с Хипократов медал през 19982 г. От 1986 г. неизменно работи в СБАЛАГ „Майчин дом” – София. Професионалната и научната й кариера започва като младши асистент и достига до доцент (от 2007 г.) и Началник на Клиника по фетална медицина. Има магистърска степен по здравен мениджмънт.

Специализирала е в Израел и САЩ по проблемите на рисковата бременност, феталната медицина и пренаталната диагностика. Има допълнителна квалификация в чужбина в областта на пренаталния скрининг за синдром на Даун в първи триместър, Доплеровата диагностика в акушерството и гинекологията, триизмерната ехография, феталната ехокардиография (Великобритания, Холандия, Израел).

Защитила е дисертация на тема “Антенатален скрининг за синдром на Даун във втори триместър на бременността” (2001 г.). Съавтор е на изключително популярния първи български „Атлас по ехография в акушерството и гинекологията”, издаден още през 1995 г. Автор е на глави от учебници по акушерство и гинекология, съавтор е на пет други книги. Има над 90 научни публикации в български и чужди научни списания, както и над 50 участия в наши и чужди конгреси. Научните и трудове са цитирани повече от 90 пъти от наши и чужди автори. В СБАЛАГ „Майчин дом” провежда обучение на студенти по медицина не само на български, но и на английски език на чужденстранни студенти.Също там обучава акушер-гинеколози в курсове по ехография и пренатална диагностика.

Доц. Виолета Димитрова е един от съоснователите на Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията и понастоящем е неин председател. Тя неизменно участва като лектор във всички обучителни курсове, организирани от Асоциацията. Отговорен редактор е на „Българско списание за ултразвук в акушерството и гинекологията”. В МЦ „Фемина” провежда индивидуално обучение по ехографска диагностика. Гост лектор е на научни форуми, организирани отБългарското дружество по акушерство и гинекология, БЛС и други институции. През 2006 г. изнася лекция в САЩ (Emory University, Atlanta) за организация на акушеро-гинекологичната помощ в България.
Коментари