Начало За лекари
Магистър Цветомир Цанков
Кинезитерапевт
Лечение чрез движение. Всяка функция в човешкото тяло,за да функционира правилно изисква всекидневно да мислим ,как най-правилно се движим и как изполваме своя капацитет.
онлайн консултации
работи с деца
платен преглед
Запази час
Център за социална рехабилитация и интеграция Хигия/Посещения в кабинета
Русе, ул."Любен Каравелов" 1
Център за социална рехабилитация и интеграция Хигия/Посещения по домовете
Русе, ул."Любен Каравелов" 1
Контакти

Център за социална рехабилитация и интеграция Хигия/Посещения в кабинета

Русе, ул."Любен Каравелов" 1

Виж на карта

Център за социална рехабилитация и интеграция Хигия/Посещения по домовете

Русе, ул."Любен Каравелов" 1

Виж на карта
Мобилен телефон:+359 89 346 3216
Обща информация
2004-та година започва обучението си в РУ"Ангел Кънчев" по специалност кинезитерапия. От втори курс на обучението си започва да работи в МБАЛ-Русе ,като стажант в отделение за рехабилитация. По време на обучението си като кинезитерапевт, се занимава с изследването на пациенти с лимфедеми, по повод онкологични заболявания. По темата има написани няколко труда и е участвал в конференции. В четвърти курс провежда едномесечен стаж в специализирана клиника за ендопротезиране в град Аахен Германия.

След завършването си 2008-ма година открива Център за кинезитерапия "Хигия". Същевременно работи в два центъра за деца с увреждания като кинезитерапевт.В последствие завършва магистърската си степен като кинезитерапевт. Записва втора магистърска степен Психология , която прекъсва поради ангажираността в неговия център.

В центъра за кинезитерапия е ръководител на екип от кинезитерапевти занимаващи се с рехабилитацията на неврологични и ортопедични заболявания както и отдел за деца с двигателни увреждания( ДЦП,спинална атрофия, мускулна дистрофия, спина бифида,хидроцефалия,микроцефалия и различни синдроми). Неговата тясна специалност е заниманието с гръбначно-дегенеративни заболявания (дискови хернии,гръбначни изкривявания,травми на гръбнака) и черепно-мозъчни травми в следствие от тежки катастрофи или туморни образования.
Допълнителни квалификации
Специалист по лимфен дренаж, мануална терапия, лечие и рехабилитация с ортези при хора с увреждания.
Ценности и мотивация
Усмивката и добрата дума са част от рехабилитацията.
Всяка функция в човешкото тяло, за да функционира правилно изисква всекидневно да мислим, как най-правилно се движим и как изполваме своя капацитет. За това е много важно, да имате специалист, който да Ви насочва как правилно да се грижите за физическото си здраве.
Когато кажем "здрав дух, здраво тяло" имаме предвид доброто психоемоционално състояние, а то идва именно от доброто и позитивно отновение към пациента.