Начало За лекари
Доц. д-р Красимира Христова
Коментари
Кардиолог
платен преглед
Запази час
МЦ по Сърдечно-съдови заболявания/Кардиология
София, пл. Преображение №1, ет. 1, над партер
Контакти

МЦ по Сърдечно-съдови заболявания/Кардиология

София, пл. Преображение №1, ет. 1, над партер

Виж на карта
Уебсайт:www.cardio-center.eu
Мобилен телефон:+359 88 944 5727
Работен телефон:+359 2 427 1327
Застрахователни компании, с които работя
Животозастрахователен ИнститутЕЗОКФиХелт(FiHealth)Булстрад ЖивотДЗИ
Биография
Доцент Красимира Христова е специалист кардиолог и експерт по ехокардиография в НКБ и консултант по кардиология в МБАЛ“ Надежда“. Има защитена докторска степен върху приложението на новите ехокардиографски методи за оценка на миокардната деформация при пациенти след остър миокарден инфаркт.

Доц. Христова е специализирала в престижни университети в Австрия и Белгия. Има успешно защитена магистратура в областта на Аdvance Medical Imaging в кардиологията към Католически Университет в Льовен, Белгия през 2009г. Участва в разработването и клиничното приложение на първия софтуер за триизмерна миокардна деформация, съвместно с колектив от Белгия и Норвегия. Автор е на много научни материали, носител е награда за млад изследовател на Международната Асоциация по Хипертония през 2006, както и на редица отличия на национални и международни организации. Секретар на работната група по ехокардиография към Дружеството на кардиолозите в България от 2010 до 2014г, а понастоящем е Президент на РГ по ехокардиография към ДКБ. Член е на борда на Европейската асоциация по ехокардиография, на борда на научния комитет на Американската асоциация по ехокардиография. Президент е на VII Световен форум по сърдечно-съдови заболявания и клинично хранене, който се проведе в София на 21-23 октомври 2013 г. От 2013 г. до 2015 г. е избрана за Президент на International College of Cardiology и Президент на International College of Nutrition за 2016 г.
От м. декември 2013 г. и понастоящем е член на Борда на Директорите на Световната лига по хипертония.
Гост -лектор на Сreighton University- Омаха, Небраска, САЩ, а от м. септември 2015 .г е гост-професор в Сreighton University- Омаха, Небраска, САЩ.
Почетен член на International Academy of Сardiovascular Science , САЩ от 2015 г.
Член е на редакторските колективи на български и международни медицински списания.
Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?
Кардиологията е специалност, свързана много тясно с новите технологии, което задължава всеки специалист да бъде „в час”. Професионалистът никога не може да си позволи да бъде некомпетентен в това, което работи. Изоставането от новостите в областта на кардиологията за мен е ”предателство” към пациентите ми.
Интереси, хоби, свободно време
Имам много малко свободно време, но обичам да пътувам, да чета и да прекарвам време в компанията на любимите ми хора.
Не забравям, че...
Да си лекар е призвание и зад всеки един медицински случай има конкретен човек, нуждаещ се от моята помощ.
Защо избрах да работя в "Надежда"?
Да даваш надежда на хората в един съкровен момент на създаване на живота и бъдещето е най-великото човешко щастие, поради което винаги съм харесвала специалността на акушер-гинеколозите. Но поради една или друга причина се разминах с тази специалност. Но когато пред мен беше въпрос за избор на тясна специалност след вътрешните болести, без колебание се спрях на кардиологията, една достатъчно динамична и точна наука. Сега, след толкова години, мога да кажа, че успях да съчетая надеждата и вярата в живота и в бъдещето, да ми носят удовлетволение и да бъдат част от моето призвание да съм лекар.
Коментари