Начало За лекари
Д-р Ваня Деспотова
Коментари
Педиатър, Детски ендокринолог
платен преглед
работи с деца
Запази час
МБАЛ Надежда(Мол Парадайс)/Педиатрия
София, Мол Парадайс
Контакти

МБАЛ Надежда(Мол Парадайс)/Педиатрия

София, Мол Парадайс

Виж на карта
Имейл:mbal@nadezhda.bg
Мобилен телефон:+359 88 417 8114
Работен телефон:+359 2 441 7973
Застрахователни компании, с които работя
Булстрад ЖивотБългария Иншурънс
Биография
Завършила съм Немска езикова гимназия в гр. Пазарджик. Висшето си образование завърших във ВМИ, Пловдив.

Винаги съм харесвала педиатрията и работата с деца. Три години работих като педиатър в Окръжна болница, Бургас. С конкурсен изпит спечелих място на ординатор в Детско отделение, МБАЛ Пловдив, където водех и кабинет по детска ендокринология.

Дипломиран специалист съм по детски болести и детска ендокринология и обмяна на веществата. През 2006 година продължих в Първа детска клиника, Александровска болница.

От откриването на Болница Токуда през декември 2006, последните 14 години, работя като педиатър и детски ендокринолог в Клиника по педиатрия, Токуда болница. Имам задълбочени познания и интереси в областта на детското здраве и профилактика, нарушения в растежа, нарушения в пубертетното развитие, болести на хипофизата, надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, половото развитие, затлъстяване и метаболитен синдром, захарен дибет, нарушения в калциевофосфорната обмяна, метаболитни заболявания.

Владея и имам сертификати за ехография на щитовидна жлеза и коремни органи, работа с инсулинови помпи, CGM.
Имам многобройни участия в национални и международни форуми за следдипломна квалификация, конгреси и симпозиуми.
Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?
Налага се непрекъснато да съм „в час“ с новостите в професията ни, защото медицината е най-бързо развиващата се област в днешно време. За всеки лекар е част от нормата да следи новостите в своята специалност. Силно мотивирана съм за това, защото в практиката си виждам все по-добро качество на живот при използването на нови терапевтични стратегии и технологии.
Не забравям, че...
Не забравям, че ... педиатрията изисква много компетенции с много обич към малките и по-големи деца и с уважение към родителството, като голяма отговорност в съвременното динамично общество.
Защо избрах да работя в "Надежда"?
„Надежда“ е единствената модерна болница, уникална с комплексния си подход към женското здраве. В този фокус неотменно е и грижата за децата, като част от женската природа. В болница „Надежда“ ме впечатлява усещането за реални отношения на доверие, оптимизъм и надежда."
Коментари