Начало За лекари
д-р Ваня Денева дм
Невролог
Специалист с над 10 години опит.
платен преглед
Запази час
МЦ по Сърдечно-съдови заболявания/Нервни болести
София, пл. Преображение №1, ет. 1, над партер
Контакти

МЦ по Сърдечно-съдови заболявания/Нервни болести

София, пл. Преображение №1, ет. 1, над партер

Виж на карта
Уебсайт:www.cardio-center.eu
Мобилен телефон:+359 88 944 5727
Застрахователни компании, с които работя
Животозастрахователен ИнститутЕЗОКФиХелт(FiHealth)Булстрад ЖивотДЗИ
Биография
Д-р Денева има опит при работа с пациенти с тежка форма на Миастения гравис, исхемични и хеморагични инсулти, демиелинизиращи заболявания на централната нервна система като Множествена склероза, възпалителни невропатии и др., който натрупва в началото на професионалния си път в Интензивния сектор на Клиниката по Неврология на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Част от специализацията си осъществява в университетската болница в гр. Лил, Франция, където освен обща неврология и епилептология, работи в специализирана клиника по Двигателни нарушения с приложение на всички съвременни методи на лечение на болестта на Паркинсон – вкл. дълбока мозъчна стимулация, Дуодопа, Апоморфин. В продължение на няколко години работи в Клиниката по Неврология на УМБАЛ "Александровска", където отново акцентът е към дегенеративните заболявания на нервната система - основно Деменция и Паркинсонова болест.
Със специален интерес към болестта с нарушение на нервно-мускулно предаване – Миастения гравис, тема на докторската и дисертация и повод за първото мащабно проучване на това заболяване в нашата страна. Към момента д-р Денева работи и в Медицински център по Сърдечно- съдови заболявания.
Оразование
През ноември 2005г. завършва Медицински университет - София. В периода от 2009г. до 2011г. е специализант по Нервни болести в УМБАЛ „Царица Йоанна”- ИСУЛ, Клиника по нервология - Спешна и интензивна неврология. От 2015г. до 2016г. е специлизант в УМБАЛ“Александровска“ – Клиника по Неврология, Дементология и Паркинсонова болест. През януари 2017г. придобива диплома за специалност „Нервни болести” в Медицински университет - София, а по късно - Научна и образователна степен „Доктор“ на тема „Миастенни кризи- диагностика, мониториране и съвременни терапевтични подходи“.
Допълнителни квалификации
-Стаж Телемедицина в Неврологията, Клиника по Неврология, болница Дуе, Франция Май-Юли 2018 - Следдипломна квалификация Невросонография – завършен тримесечен курс
-2017- към момента - Следдипломна квалификация Електромиография
-2017-към момента - Специализация „Клинична хомеопатия“, Европейска школа по клинична хомеопатия, Медицински Университет, София Май/Август
-Специализация „Обща неврология и съдова патология” в Многопрофилна болница гр.Дюнкерк, Франция
- „Патология на движенията” в Унивеситетска болница гр. Лил, Франция
- Специализация „Обща Неврология и Епилептология” в Унивеситетска болница гр. Лил, Франция
Езици
Д-р Денева владее още английски, френски и руски език.