Начало За лекари
Д-р Розалия Христова
Коментари
Офталмолог
Очен лекар с 5 - 10 години опит
работи с деца
работи с НЗОК
с обявена цена
Запази час
МЦ Медкрос/Клон "Зайчар"
София, ул. Зайчар 134
Контакти

МЦ Медкрос/Клон "Зайчар"

София, ул. Зайчар 134

Мобилен телефон:+359 88 211 2083
Работен телефон:+359 2 405 3270
Застрахователни компании, с които работя
АлианцДЗИДовериеБългария ИншурънсБулстрад ЖивотДженералиМедико-21ФиХелт(FiHealth)СългасиеЕвроинсЖивотозастрахователен ИнститутЕЗОК
Обща информация
Д-р Розалия Христова е специалист от София с медицински опит в офталмологията над 5 години. Нейн фокус са консултативните прегледи и диагностиката с лечение на очните болести. Имунологията, стволовите клетки, диабетната ретинопатия, глаукомата, макулната дегенерация и възпалителните заболявания на окото са сред основни ѝ научни интереси. Д-р Христова работи и специализира в УМБАЛ Александровска София.
Образование и допълнителни квалификации
Д-р Христова е завършила Медицинския университет в София. Специализацията ѝ е Очни болести. Има завършени курсове по Основи на факоемулсификацията, ESCRS, Копенхаген, Дания; Курс Факоемулсификация и Глаукомна хирургия, 6th Balkan Ophthalmic Wetlab Course, София, и Лечение на диабетната ретинопатия. Д-р Христова е член на Европейско дружество по катарактна и рефрактивна хирургия, на Европейското дружество по заболявания на очната повърхност, на Българското дружество по офталмология и Съюза на очните лекари в България. Участва в национални конгреси и семинари по специалността. Ввладее английски и немски език.
Ценности и мотивация
1. Защо лекар?- Най-интересно в работата е поставянето на точна диагноза при
предизвикателства. А най-важно е удовлетвореността на пациента и правилно
проведения диагностичен процес.
2. Водещ принцип в живота?- Прави това, което обичаш!
3. А в медицината?- Човек вижда това, което знае!
Свободно време
Майка
Коментари