Начало За лекари
Д-р Божана Найденова д.м.
Педиатър
Специалист педиатър и детски пулмолог с над 10 години опит
работи с деца
с обявена цена
работи с НЗОК
Запази час
МЦ Медкрос/Клон "Стара планина"
София, ул. Стара планина №8-10, ет.1
МЦ Медкрос/Клон "Зайчар"
София, ул. Зайчар 134
Контакти

МЦ Медкрос/Клон "Стара планина"

София, ул. Стара планина №8-10, ет.1

МЦ Медкрос/Клон "Зайчар"

София, ул. Зайчар 134

Мобилен телефон:+359 88 211 2083
Работен телефон:+359 2 405 3270
Застрахователни компании, с които работя
АлианцЕЗОКЖивотозастрахователен ИнститутЕвроинсСългасиеФиХелт(FiHealth)Медико-21ДженералиБулстрад ЖивотБългария ИншурънсДовериеДЗИ
Обща информация
Д-р Божана Найденова д.м. е специалист педиатър и детски пулмолог с над 10 години опит. Основните и клинични и научни интереси са в областта на острите и хронични заболявания на дихателната система в детска възраст.
Образование и квалификации
Д-р. Найденова е завършила Медицински университет-гр. София през 2005г. Има придобита специалност по Педиатрия от 2012г и Детска пулмология и фтизиатрия -2020г. През 2016г защитава дисертационен труд и придобива научна степен "доктор".

От 2006г, д-р. Найденова е редовен докторант към Детска клиника на Александровска болница, от 2006 до 2012г е специализант по педиатрия в СБАЛДБ "Проф. Иван Митев"-София. Работи последователно като педиатър в Детско отделение на УМБАЛ "Света Анна" гр. София, както и в Детско отделение на УМБАЛ Софиямед. От 2018г до момента, д-р. Найденова работи в Детска клиника на МБАЛББ "Света София".

Член е на Български лекарски съюз, Българско дружество по Белодробни болести, Европейско респираторно дружество. Участия в конгреси и семинари по специалността.

Омъжена, с две деца.
Ценности и мотивация
1. Защо лекар?

Лекарската професия е като никоя друга. Тя е мястото, където вярата, надеждата и любовта срещат науката в името на здравето и живота.

2. Водещ принцип в живота

Живей така, че утрешния ден да не съжаляваш за нищо!

3.В медицината

Да съм максимално полезна на своите малки пациенти.

4. Свободно време

Майка, съпруга, домакиня.